Onze geschiedenis

In 1919 is opa Verboom (van moeders kant) de bakkerij begonnen. De bakkerij is dus al bijna 100 jaar een begrip in Moordrecht. Twee ooms hebben de bakkerij voortgezet, oom Jaap op de toenmalige locatie aan de Kerklaan, oom Adrie op het Thorbeckeplein met voornamelijk banket. Toen oom Jaap was gestopt heeft oom Adrie brood- en banketbakkerij Verboom alleen voortgezet. De oudste zoon van oom Adrie heeft ook nog samen met zijn vader de bakkerij gerund, maar uiteindelijk heeft Johan in 1993 de zaak van hem overgenomen. De eerste jaren nog samen met oom Adrie, maar vanaf 1997 alleen.

Begin 2000 werden er plannen gemaakt om in het centrum van Moordrecht een klein nieuw winkelcentrum te realiseren. Deze kans hebben we met beide handen aangepakt en eind november 2007 is onze tweede winkel aan de Smidse open gegaan. De bakkerij is nog steeds op het Thorbeckeplein gevestigd, de winkel is daar ook nog geopend gedurende de ochtenduren.

Sinds maart 2008 is Nicolien ook werkzaam in het bedrijf.

Het brood en banket wordt nog op ambachtelijke wijze gemaakt en met name de koekjes worden nog volgens oud recept gemaakt, volgens oude tradities.

We zijn trots op het feit dat de bakkerij al zo lang bestaat, op naar de 100 jaar!

 

Johan en Nicolien Tuynder